Hoppa till innehåll

Fastighet – påbyggnad fastighetsskötare, klassrumsundervisning dagtid

VVS och Fastighet

Klassrum, dag, 400 poäng

Arbetsuppgifter

Som fastighetsskötare ansvarar du för den inre och yttre skötseln av fastigheten. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på var du är anställd. Hos små fastighetsbolag är det vanligt att du har arbetsuppgifter inom ett bredare område, medan det inom ett större företag är vanligare att du är specialiserad i en yrkesroll. Exempel på vanliga arbetsuppgifter är kontakt med hyresgäster, trappstädning, skötsel av till exempel grönytor, rabatter och häckar samt felsökning och mindre reparationer.

Förmågor

Förmågor som kan vara bra att ha som fastighetsskötare är att vara serviceinriktad och en god problemlösare. Det är också bra om du har kompetens inom VVS, el eller snickeri.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Fastighetsskötare. Länk: Prognos Fastighetsskötare

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier.

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för arbetskläder och kurslitteratur kan tillkomma.
Elsäkerhetsverkets krav för begränsad auktorisation (B) innebär att kurserna Praktisk ellära och Elkraftteknik ska ha genomgåtts med godkänt resultat samt minst totalt två års praktisk erfarenhet av elinstallationsarbete i elinstallationsföretag eller annat arbete med el. Ansökan om auktorisation görs till Elsäkerhetsverket.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkända betyg från Fastighet bas samt i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå, eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

VFXABE (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

VFXABE-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (4 st)

Antal Kursstarter: 2

Filtrera

Rensa
Filtrera sökresultat
Kurslängd
1
1
Studietakt
2
Startdatum
2
Skolor
Platser
  1. Kursstart 5582422

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Slutdatum
    Antagningsbesked
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Utbildningen genomförs av YrkesAkademin AB och vi finns på Fryksdalsbacken 26, 123 43 Farsta vi har öppet måndag - fredag kl 7:00 -16:00. Utbildningen ges på plats två dagar i veckan kl 7:00-16:00 men självklart är du välkommen att vara i våra lokaler även när du inte har lektion.
     
    Vi har inte uppehåll under studierna. Studierna ges med andra ord under sommar- och vinteruppehåll, påsklov och sportlov. Studietakten är på 25 poäng per vecka (Heltidsstudier). Du behöver även studera hemma med teoretiska uppgifter. Vi använder oss av ITs Learning som är vår digitala lärplattform där du kan koppla upp dig när du vill, var du vill.
     
    Under APL behöver du anpassa dina tider för arbetsplatsens krav och tider.
     
    Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteratur är delvis digital, men litteratur som du behåller betalar du. Arbetskläder (enligt lag) och skor bekostar du själv ca 2000 -3000kr
    Vid frågor är du välkommen att kontakta: vuxregionost@ya.se

  2. Kursstart 5513972

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Skola
    Astar AB
    Slutdatum
    Antagningsbesked
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Kursen kommer att hållas 2 heldagar i veckan kl. 8:30-15:30 i våra lokaler på Solna Torg 3, Solna. I utbildningen ingår APL ute på en arbetsplats som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider.

    Eventuella arbetskläder och grundläggande verktyg bekostar eleven själv.
    Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
     
    Studieupphåll mellan 20251219 - 20260105.

    Skolans adress är Solna Torg 3, Solna