Choklad och konfektyr Nivå 1
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Klassrum, dag, 100 poäng
Undervisningen i ämnet choklad och konfektyr på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Choklad- och konfektyrprodukter genom historien.
- Hur olika smak, konsistens och kvalitet kan uppnås genom olika processer, däribland vid kemiska förändringar.
- Råvaror och andra ingredienser.
- Val av råvaror för allergier, specialkost och kostval inom choklad- och konfektyrområdet.
- Arbetsprocesser vid tillverkning av choklad- och konfektyrprodukter.
- Tillverkning av choklad- och konfektyrprodukter med hantverksmässiga metoder utifrån trend och tradition med hänsyn till utseende och smak.
- Paketering och märkning.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Receptberäkningar.
- Ekonomiska kalkyler.
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
CHOK1000X (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
CHOK1000X-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 1