Mat och dryck i kombination Nivå 1
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Klassrum, dag, 100 poäng
Undervisningen i ämnet mat och dryck i kombination på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Vanliga smakkombinationer av mat och dryck i olika länder.
- Hur vanliga maträtter och drycker kan kombineras.
- Hur grundsmakerna samverkar samt hur enklare smakkombinationer kan skapas utifrån dessa.
- Våra sinnen och hur de påverkas av olika faktorer under måltiden.
- Måltiden som helhetsupplevelse utifrån smakkombinationer. Hur helhetsupplevelser kan anpassas till traditioner och trender.
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
MATD1000X (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
MATD1000X-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 1