Våningsservice Nivå 1
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Distans, 100 poäng
Undervisningen i ämnet våningsservice på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Yrkesroller, arbetsuppgifter och organisation inom våningsservice.
- Metoder för systematisk och säker städning.
- Utrustning och maskiner för städning.
- Ergonomiska arbetssätt.
- Design, färg och form i inredning samt dess påverkan på upplevelsen.
- Inredning i gästrum och övriga lokaler, med hänsyn till säkerhet, ekonomi och miljö.
- Bedömning av kvalitet och resultat på utfört arbete.
- Miljömärkningar inom våningsservice.
- Arbetsmiljö och säkerhet i enlighet med lagar och andra bestämmelser inom området.
- Gästens integritet och säkerhet utifrån företagets policy.
- Service och bemötande, däribland omtanke om gästen inför ankomst och under vistelse.
- Olika målgrupper och deras skiftande behov.
- Klagomålshantering.
- Kommunikation och samverkan på individuell nivå, både inom och mellan olika avdelningar.
Att läsa på distans innebär:
- att du inte kommer att ha lektioner i din utbildning
- att du får instruktioner och uppgifter via skolans digitala lärplattform
- att kontakten med din lärare sker i huvudsak via den digitala lärplattformen eller via mejl
- att du behöver tillgång till en dator och internetuppkoppling
- att du behöver kunna planera och genomföra dina studier självständigt
- att timmarna du behöver studera är minst lika många som vid klassrumsstudier – även om du själv kan välja när du studerar
- att slutprovet görs på plats på skolan
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå samt nivå 1 i ämnet logi och värdskap eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
VANI1000X (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
VANI1000X-DI
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 8