Besöksnäringen
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Distans, 100 poäng
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Besöksnäringens centrala organisationer.
- Besöksnäringens olika verksamhetsområden, aktörer och yrkesroller.
- Betydelsen av samverkan mellan olika aktörer inom verksamhetsområdena.
- Turismens utveckling och trender genom tiderna.
- Kända resmål i Sverige och i världen.
- Olika målgrupper och deras skiftande krav på resor, aktiviteter och service.
- Lokala och regionala förutsättningar för hållbar utveckling inom besöksnäringen.
- Informationssökning samt kritisk granskning och bearbetning av materialet.
- Muntlig och skriftlig presentation med hjälp av modern teknik.
- Det verbala språkets och kroppsspråkets betydelse för kommunikation med andra.
Information om distansutbildning
Att läsa på distans innebär:
- att du inte kommer att ha lektioner i din utbildning
- att du får instruktioner och uppgifter via skolans digitala lärplattform
- att kontakten med din lärare sker i huvudsak via den digitala lärplattformen eller via mejl
- att du behöver tillgång till en dator och internetuppkoppling
- att du behöver kunna planera och genomföra dina studier självständigt
- att timmarna du behöver studera är minst lika många som vid klassrumsstudier – även om du själv kan välja när du studerar
- att slutprovet görs på plats på skolan
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper
Ämnes-/kursplan
AKTBEO0 (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
AKTBEO0-DI
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 3