Hoppa till innehåll

Bagare och konditor

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Lärling, 1450 poäng

Som utbildad Bagare och Konditor får du enkelt jobb. Du lär dig bemästra yrket genom praktiskt arbete tillsammans med erfarna handledare, och en stor del av utbildningen sker på ett riktigt bageri eller konditori. När du kan grunderna, som att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker som chokladtemperering, får du jobba med den mer kreativa delen. En deg kan bli alla möjliga sorters bröd och du får själv skapa dina egna delikata bakverk med trendsättande look. Glöm heller inte att du får provsmaka alla frallor, praliner och andra läckerheter. Det här är yrket för dig som är praktiskt lagd, skapande och har en ”sockertand”. 
Sista kursen kan bytas mot Bageri 4

Förkunskapskrav

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ämnes-/kursplan

RLXACN

Anmälningskod

RLBAGLÄ70HAS

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.