Administration, påbyggnad mot ekonomi och redovisning, Lärling
Ekonomi, Handel och Administration
Lärling, 400 poäng
Detta är en lärlingsutbildning
Lärlingsutbildning inom den kommunala vuxenutbildningen riktar sig till dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du kombinerar lärande på en arbetsplats med lärande i skolan. Om du väljer lärling som studieform så kommer du att vara minst 70 procent av din studietid på en arbetsplats.
Arbetsuppgifter
Som ekonomi- och redovisningsassistent kan du arbeta med att stödja chefen på ekonomiavdelningen i olika administrativa arbetsuppgifter. Du arbetar främst med siffror och beräkningar på olika sätt, exempelvis med löneadministration, bokföring, bokslut, kalkyler och ekonomiska rapporter. Hur många olika områden du arbetar med och hur mycket ansvar du har skiljer sig stort mellan olika arbetsplatser. I mindre företag kan dina arbetsuppgifter variera mellan flera områden medan du i större företag mer troligt har någon eller några arbetsuppgifter. Stor del av arbetet sker vid en dator men också i kontakt med kunder.
Förmågor
För att arbeta som ekonomi- och redovisningsassistent är det bra om du är noggrann, tycker om siffror och är serviceinriktad.
Framtidsutsikter på arbetsmarknaden
Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Ekonomiassistent. Länk: Ekonomiassistent
Praktisk information om utbildningen
Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:
- att du får instruktioner och uppgifter via skolans digitala lärplattform
- att kontakten med din lärare sker i huvudsak via den digitala lärplattformen eller via mejl
- att slutprovet görs på plats på skolan
Dator och god datorvana krävs. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.
Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?
Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan om yrkesutbildningen. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.
Lärling
Lärlingsutbildning inom den kommunala vuxenutbildningen riktar sig till dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du kombinerar lärande på en arbetsplats med lärande i skolan. Om du väljer lärling som studieform så kommer du att vara minst 70 procent av din studietid på en arbetsplats. På arbetsplatsen har du nära kontakt med din handledare och tillsammans med lärarna på skolan utformar ni din utbildning på bästa sätt. Målet med utbildningen är att du får den yrkeskompetens som arbetsgivare efterfrågar för en anställning. Du läser samma kurser som elever som väljer att läsa yrkeskurser på dagtid i skolan eller på distans, lärling är bara ett annat sätt att utbilda sig på och vänder sig till dig som tycker om att lära dig praktiskt. Du följer oftast arbetsplatsens schema vilket kan innebära tidiga mornar, sena kvällar och/eller helger.Förkunskapskrav
Skolorna ställer olika förkunskapskrav på denna utbildning, se information under respektive skola.
OBS! Kurserna Företagsekonomi 1 eller 2 kan ej kombineras med Redovisning 1 i en gymnasieexamen.
Ämnes-/kursplan
FSXABN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
FSXABN-LÄ
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 0
-
Det finns inga kursstarter att ansöka till.